Навального після отруєння "Новачком" вивели з коми
Навального після отруєння "Новачком" вивели з коми

Навального після отруєння "Новачком" вивели з коми

7 вересня російського опозиційного політика Олексія Навального вивели зі штучної коми. Його стан покращився.

Про це повідомила німецька клініка "Шаріте", де перебуває опозиціонер.

"Пацієнта вивели з медикаментозної коми і відлучили від апарату штучної вентиляції легень. Він реагує на словесні подразники", - розповіли там. Водночас медики додали, що поки що занадто рано оцінювати потенційні довгострокові наслідки його важкого отруєння.

  • 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині.
  • Уряд Німеччини повідомив, що спеціальна лабораторія Бундесверупідтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новачок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика і вимагає від Росії пояснень. Також РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. 

Відео Отруєння Навального "Новачком" на Заході сприймають як виклик усьому цивілізованому світу

"Москва робить, що хоче, тому що вона - це може" - так пише німецька преса про отруєння Олексія Навального. У його шкірі й крові, а також на пляшці, якою він користувався під час поїздки, знайшли сліди відомої вже смертельної отрути "Новачка". Цей демонстративний злочин на Заході сприймають не тільки як убивство однієї людини або замах на головного опозиціонера, а як виклик усьому цивілізованому світу. Бо "Новачок", за допомогою якого намагалися вбити не одного ворога Кремля, - це вже як візитівка на місці злочину. Але чи змусить цей виклик європейських лідерів об'єднатися хоча б для власного захисту - дивіться у сюжеті.

Отруєння Навального "Новачком" на Заході сприймають як виклик усьому цивілізованому світу
Джерело матеріала
loader
loader