МЗС Німеччини попередило Росію про подальшу "відповідь", якщо отруєння Навального скоро не розслідують
МЗС Німеччини попередило Росію про подальшу "відповідь", якщо отруєння Навального скоро не розслідують

МЗС Німеччини попередило Росію про подальшу "відповідь", якщо отруєння Навального скоро не розслідують

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що очікує від Росії проведення розслідування отруєння опозиціонера Олексія Навального, і попередив, що, якщо найближчими днями росіяни так і не матимуть роз'яснень, то йому з партнерами доведеться "обговорити відповідь".

Про це Маас розповів в інтерв'ю німецькій газеті Bild am Sontag. 

"Ультиматуми нікому не допомагають просунутися вперед. Але якщо найближчими днями російська сторона не внесе свій внесок в розслідування, і все закінчиться завуалюванням і "димовими завісами", то доведеться виходити з того, що Росія щось приховує, і нам з нашими партнерами доведеться обговорити відповідь", - повідомив він. 

Очільник німецького МЗС також підкреслив, що "напад" на Навального здійснили "з використанням міжнародної забороненої смертельної хімічної речовини" і нагадав, що цією ж отрутою травили колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію в Солсбері. 

За словами Мааса, якщо Росія не має відношення до нападу на опозиціонера, як вона запевняє, то "у її власних інтересах довести це фактами". Водночас він додав, що є "багато ознак" того, що за отруєнням Навального стоїть російська влада і назвав ситуацію "викликом" для Москви. 

Нагадаємо:

  • Речник президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що Росія відкриє кримінальну справу за фактом отруєння Олексія Навального, щойно отримає підтвердженнянаявності в організмі опозиціонера отруйної речовини. 
  • Схожу думку висловив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який заявив, що німецькі медикине дали жодної інформації, яка б підтверджувала діагноз опозиціонера. 
  • Водночас німецькі медики оприлюднили діагноз Навального. За результатом дослідження німецької спецлабораторії Бундесверу Олексія Навального отруїли токсиноміз групи “Новачок”

    Відео Навального отруїли «Новачком» – Секретні матеріали

    Несподіваний поворот у справі отруєння Олексія Навального. Німецька лабораторія встановила, що його отруїли відомим на весь світ "Новачком". Це та сама хімічна речовина, або скоріш зброя, якою в Британії отруїли Родину екс-офіцера ГРУ Скрипаля. Світ вже пророкує новий виток санкцій проти Путіна та Росії. Подробиці в сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

    Навального отруїли «Новачком» – Секретні матеріали
    Секретні матеріали
Джерело матеріала
loader
loader