У Слов`янську виявили могилу із неопізнаними тілами часів окупації міста 2014 року
У Слов`янську виявили могилу із неопізнаними тілами часів окупації міста 2014 року

У Слов`янську виявили могилу із неопізнаними тілами часів окупації міста 2014 року

Під час досудового розслідування за фактом загибелі громадян внаслідок збройного конфлікту поліція виявила поховання з невпізнаними тілами на території кладовища у м. Слов’янську.

Про це повідомляють місцеві правоохоронці

Тіла були бережно ексгумовані спеціалістами і незалежними експертами впродовж двох днів, були взяті зразки ДНК померлих і відправлені до столиці, щоб допомогти дізнатися долю безвісно зниклих.

"Більшість інформації щодо ексгумації становить тайну слідства. Попередньо відомо, що останки належать людям, які загинули під час окупації Слов’янська в 2014 році. У загиблих взято біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз із можливістю у подальшому встановити їх особи. Відповідні зразки будуть спрямовані до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Це дасть змогу полегшити страждання людей, рідні яких зникли безвісти та які шість років живуть у невідомості", - зазначають правоохоронці.

Захід проведено у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом загибелі громадян під час збройного конфлікту (п.1 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування триває.

У місцевій прокуратурі уточнили, що йдеться про 14 загиблих, які були вбиті у 2014 році і поховані на території діючої дитячої лікарні, а згодом перепоховані на місцевому кладовищі. 

Прокуратура контролює розслідування за фактом загибелі 14 осіб під час окупації м. Слов’янська НЗФ РФ Прокуратурою...

Опубліковано Прокуратура Донецької області Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Це вже не перша ексгумація, яка допомогла встановити долю безвісно зниклих та забезпечити ефективне розслідування обставин їхньої загибелі. Так, поліцейські встановили бойовиків, які розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів.

Джерело матеріала
loader
loader