В одеському ресторані відвідувачі отруїлися морепродуктами. Фахівці Держпродспоживслужби знайшли порушення в закладі, які, за їхніми словами, "загрожують життю".
Про це повідомили у пресслужбі Держпродспоживслужби в Одеській області.
До міської клінічної інфекційної лікарні госпіталізували двох хворих з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт". Вони пов’язували своє захворювання із вживанням морепродуктів - мідій та креветок - у банкетному залі одного з одеських ресторанів. Вже наступного дня в них підвищилася температура до 38°C, з'явилась нудота, діарея, біль у животі і загальна слабкість.
Фахівці Держпотребслужби перевірили заклад та виявили численні порушення, які "створюють реальну загрозу життю та здоров’ю населення".
“Під час інспектування виявлено більше 10 кг замороженого курячого м’яса, 16 кг свинини, майже 1,5 кг баранини, 6 кг замороженого лосося, 5 кг охолоджених мідій, 90 штук курячих яєць без відповідного маркування та необхідної інформації для споживачів щодо дати виробництва та терміну зберігання”, – повідомили у службі.
Також інспектори помітили, що ці харчові продукти зберігалися на складі без будь-якого контролю температурного і вологісного режиму. А це могло призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів і формування токсинів. Крім того, холодильна камера ресторану, за їхніми словами, була брудною, а виробничі приміщення захаращені сторонніми речами.
Після НП заклад тимчасово закрили, а продукти вилучили. Санепідрозслідування триває.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Херсонській області працівники Держпродспоживслужби разом із представниками ЗМІ віддали кілька зразків динь і кавунів до регіональної державної лабораторії. За результатами перевірки виявилося, що кавуни їсти безпечно, однак із динями варто бути обережними.