"Погроза силою": у МЗС України відреагували на перевірку боєготовності військ РФ
"Погроза силою": у МЗС України відреагували на перевірку боєготовності військ РФ

"Погроза силою": у МЗС України відреагували на перевірку боєготовності військ РФ

"Раптова перевірка" боєготовності військ Російською Федерацією є "погрозою силою".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар на своїй сторінці у Twitter.

"Тільки не називайте мене алярмістом чи панікером...Такі раптові перевірки боєготовності військ РФ, особливо на нашому кордоні, не можна трактувати інакше, як "погроза силою". Хай мене юристи виправляють, якщо я помиляюся", - наголосив він.

Також Боднар нагадав, що напередодні у Росії запевняли, що "не мають агресивних планів".

Тільки не називайте мене алярмістом чи панікером...
Такі раптові перевірки боєготовності військ РФ, особливо на нашому кордоні, не можна трактувати інакше, як "погроза силою". Хай мене юристи виправляють, якщо я помиляюся. А вчора хтось говорив, що агресивних планів немає... https://t.co/SU3ViaTpog

— Vasyl Bodnar (@VasylBodnar) July 17, 2020

Нагадаємо, вранці 17 липня президент РФ Володимир Путін оголосив "раптову перевірку" військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів.

Наприкінці вересня Росія проводитиме військові навчання "Кавказ-2020". Раніше колишній командувач Збройними силами США в Європі, генерал Бен Годжес попередив про можливий військовий удар Росії на півдні України під час навчань. Він переконаний, щоб вирішити проблему з питною води в Криму, Росія спробує захопити дамбу в Херсоні. 

Такої ж думки дотримується і командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа. За його словами, Україна готується до повномасштабної військової конфронтації.

У Кремлі все назвали "абсолютною дурістю" і "штучним нагнітанням антиросійської істерії в Україні".

Джерело матеріала
loader
loader