"Карпати" не поїхали на матч з "Маріуполем": що відбувається у клубі
"Карпати" не поїхали на матч з "Маріуполем": що відбувається у клубі

"Карпати" не поїхали на матч з "Маріуполем": що відбувається у клубі

Виконавчий директор львівських "Карпат" Ростислав Ящишин розповів про ситуацію в клубі з можливим зняттям з Прем'єр-ліги через брак коштів.

 У команди цього тижня було заплановано два матчіпроти "Маріуполя" - перенесений 24-го туру та календарний 29-го. Але до Маріуполя "леви" не поїхали.

Ростислав Ящишин
ФК Карпати
Ростислав Ящишин

"Не поїхали через відсутність потрібної суми, щоб провести три тижні за межами Львова. Ця сума потрібна для проживання в готелях, харчування, переїздів та інші витрати. Ми порахували, що потрібно близько 1,5 мільйона", - розповів Ящишин.

У ЧОМУ ПРОБЛЕМА

"Річ у тому, що клуб має двох власників. Не одного, а двох. Дві міжнародні іноземні компанії.

З одним співвласником я постійно перебуваю в контакті. Він допомагає, чим може. Зараз в команді немає боргів. У команди є все, що треба. Навіть отримала преміальні, хоч і за нічию, але за проявлений характер. Наші діти зіграли дуже здорово. Ми дуже задоволені.

Але, на жаль, Смалійчук не зміг зустрітися з другим співвласником. Він уже три тижні тут. Наскільки знаю, були розмови, що зустріч повинна була відбутися. Але її не було. Я залишився без потрібної великої дотації. Ми весь рік жили без фінансування, у нас його не було.

Ми тягнули фактично на жилах, робили, що могли. Заробляли усіма можливими методами, щоб якось прожити. Ясно, що це не життя, а існування, виживання. Результати в таблиці абсолютно відповідають дійсності, тому, що у нас відбувалося за останній рік".

ДВА ВАРІАНТИ ДЛЯ КЛУБУ

"Зараз ситуація виглядає так: один інвестор, який є - Смалійчук, - готовий фінансувати виключно свої 50%. Він хотів зустрітися з другим інвестором, щоб обговорити два варіанти.

Перший варіант - продаж його частини. Напевно, сума там немаленька, можливо, мова б йшла про розстрочення. Другий - загальне фінансування. Так прописано в договорі про співпрацю двох компаній, які володіють клубом. Зараз у мене немає потрібної суми, щоб відправити команду на виїзд".

Раніше повідомлялося, що "Маріуполь" проситиме про технічну поразку "Карпатам", якщо суперник не з'явиться на матч.

  • За інформацією ЗМІ, футболістам "Карпати" повідомили по СМС, що матч з "Маріуполем" не відбудеться.
     
  •  "Карпати" пропустили 4 тури УПЛ через коронавірус. У першому матчі після рестарту вони зіграли внічию зі "Львовом". 
     
  • Клуб посідає останнє місце в турнірній таблиці УПЛ. Команда не перемагає 17 матчів поспіль - від 20 вересня: 7 нічиїх та 10 поразок.
УПЛ таблиця після 28 туру
УПЛ

 

Джерело матеріала
loader
loader