Джоан Роулінг зізналася, що її зґвалтували у 20 років
Джоан Роулінг зізналася, що її зґвалтували у 20 років

Джоан Роулінг зізналася, що її зґвалтували у 20 років

Авторка серії книжок про Гаррі Поттера Джоан Роулінг відверто поділилася з прихильниками історією про те, що в юності пережила сексуальне насильство.

Про це вона розповіла у своєму есе. Розсекретити страшні подробиці зі свого минулого письменниця вирішила у відповідь на звинувачення її у нешанобливому ставленні до трансгендерних і транссексуальних осіб.

Більше 20 років моє життя проходить на очах у публіки, але я ніколи публічно не говорила, що пережила домашнє насильство і сексуальне насильство. Мовчала не через сором, що все це сталося зі мною, а тому, що спогади травмують. З деякими труднощами мені вдалося пережити свій жорстокий перший шлюб, але зараз я одружена з дуже хорошою людиною. Однак шрами, залишені насильством, не зникають.
поділилася Роулінг

Разом з тим письменниця зізналася, що її дуже непокоїть те, що у Шотландії планують визнати гендер замість статі. Те, наскільки гостро її слова про гендер сприйняли люди, змусило її згадати зґвалтування у 20 років, пише The Telegraph.

Пригнічена безжальними нападками трансактівістів в соціальних мережах, я провела більшу частину дня в важких думках, оскільки спогади про сексуальне насильство, якому піддалася в 20 років, нахлинули. Я відреагувала на принизливі слова, сказані на адресу жінок. Я говорила про важливість статі і досі розплачуюсь за це. Мене звинуватили в трансфобії, назвали останніми словами, вимагали побити мене і вбити. Одна людина назвала мене Волан-де-Мортом. Величезна кількість жінок справедливо боїться трансактівістів. Я знаю це, тому що з перших вуст чула багато історій. Вони бояться втрати роботи, цькування і насильства ...
підкреслила Роулінг
Дж. К. Роулінг
parade.com
Джоан Роулінг

Знаменитість пояснила, що хоче, аби дівчатка та жінки могли почуватися у безпеці та бути захищеними, чого бажає і трансгендерним людям.

Коли ви відчиняєте двері туалетів і роздягалень будь-якому чоловіку, який вірить або відчуває, що він жінка, ви відкриваєте двері будь-якому і всім чоловікам, які хочуть увійти всередину. Це проста істина
зауважила Джоан

Нагадаємо, що днями письменницю Джоан Роулінг розкритикували через нетерпимість до трансгендерів. У своєму Twitter авторка книжок про Гаррі Поттера опублікувала репост запису з заголовком "Точка зору: після COVID-19 потрібно створити більш справедливий світ для людей, які менструюють". Цей пост Джоан супроводила словами: "Люди, у яких є менструації". Здається, було якесь слово для цих людей. Допоможіть-но згадати, - написала Роулінг і запропонувала зіпсовані варіації слова "жінка" ("woman"). - Wumben? Wimpund? Woomud?".

Одразу ж на адресу Роулінг посипалися звинувачення у тому, що вона неповажно і вороже ставиться до транссексуалів, трансгендерів і людей з небінарним гендером.

Джерело матеріала
loader
loader