Суд дозволив заарештувати бізнесмена та екс-депутата Костянтина Жеваго
Суд дозволив заарештувати бізнесмена та екс-депутата Костянтина Жеваго

Суд дозволив заарештувати бізнесмена та екс-депутата Костянтина Жеваго

Печерський районний суд Києва прийняв рішення обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екс-народного депутата, співвласнику гірничорудної компанії Ferrexpo і групи "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ДБР.

"Сьогодні Печерський суд розглянув клопотання і прийняв рішення обрати запобіжний захід утримання під вартою, що є необхідним кроком для його арешту та екстрадиції при встановленні місця перебування", - йдеться в повідомленні.

Раніше прес-служба бізнесмена з посиланням на його адвоката, ім'я якого не називалося, повідомила, що Київський апеляційний суд 25 травня 2020 року скасував рішення про затримання і утримання під вартою Костянтина Жеваго, прийняте Печерським районним судом Києва на початку грудня 2019 року. На думку апеляційної інстанції, скасовану постанову судді Печерського райсуду було прийнято з істотними порушеннями Кримінального процесуального кодексу (КПК) України.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Національний банк України прийняв рішення про віднесення банку "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних. На момент прийняття цього рішення акціонером фінустанови був Костянтин Жеваго, який володів часткою в 97,67% акцій.

У жовтні 2019 року колишній народний депутат і екс-власник банку "Фінанси і Кредит" Костянтин Жеваго був оголошений в міжнародний розшук. Політик підозрюється в організації розтрати майна свого банку. Пізніше, в грудні 2019 року, НБУ почав примусове стягнення 1,5 млрд грн з колишнього народного депутата Костянтина Жеваго.

Теги за темою
арешт
Джерело матеріала
loader
loader