Ракета Falcon 9 успішно повернулася до космодрому на мисі Канаверал
Ракета Falcon 9 успішно повернулася до космодрому на мисі Канаверал

Ракета Falcon 9 успішно повернулася до космодрому на мисі Канаверал

Ракета Falcon 9 успішно повернулася до космодрому на мисі Канаверал, що на узбережжі Флориди.

Про це йдеться на Twitter-сторінці SpaceX.

Звідси її запустили 30 травня разом із космічним кораблем Crew Dragon та двома астронавтами NASA Дуґом Герлі й Бобом Бенкеном.

Нагадаємо, що через десять хвилин після старту ракета-носій приземлилася на плавучій платформі "Of course I still love You" в Атлантичному океані.

After launching @AstroBehnken and @Astro_Doug to orbit on Crew Dragon, Falcon 9 landed on the Of Course I Still Love You droneship and returned to Port Canaveral pic.twitter.com/ACov1BhgXY

— SpaceX (@SpaceX) June 2, 2020

"Подія, яка змінила хід історії" - так охрестили запуск космічного корабля Crew Dragon 30 травня 2020 року. Це перший комерційний політ астронавтів NASA до Міжнародної космічної станції. Адже ракета-носій і капсула - це розробка компанії Ілона Маска SpaceX.

Сміливці та щасливчики, які вирушили в перший комерційний космічний політ, - це астронавти Боб Бенкен і Даглас Герлі. На двох у них декілька сотень годин польотів у космосі із виходом у відкритий космос. 

Раніше експерти прогнозували, що місія може змінити майбутнє космічних досліджень. По-перше, із її успіхом зруйнувалася монополія Росії на космічні подорожі. По-друге, уперше людей в космос відправила приватна компанія. Також місія відкриває шлях для низки амбітних проєктів NASA і SpaceX. 

[media type="video" id="387170880"

Відео Подія, яка змінила хід історії: як відбувався запуск космічного корабля Crew Dragon

Ілон Маск підкорив космос/ Після того, як винахідник-мільйонер відправив у космічні мандри електрокар Tesla, замахнувся і на власну ракету. Днями разом із NASA компанія Маска Space X здійснила успішний запуск космічного корабля з двома астронавтами на борту. За цим спостерігав увесь світ. 

Подія, яка змінила хід історії: як відбувався запуск космічного корабля Crew Dragon
Джерело матеріала
loader
loader