Нова загроза людству: інфекції з птахоферм можуть бути небезпечніші за COVID-19
Нова загроза людству: інфекції з птахоферм можуть бути небезпечніші за COVID-19

Нова загроза людству: інфекції з птахоферм можуть бути небезпечніші за COVID-19

Вчені спрогнозували нову пандемію, яка може мати значно гірші наслідки, ніж COVID-19. Новим ймовірним джерелом спалаху хвороби можуть стати птахофабрики.

Попередив про потенційну небезпеку птахоферм британський дослідник Майкл Грегор. За його словами, через погані санітарні умови птахофабрик можуть виникнути і розповсюдитись серйозні інфекції, які призведуть до загибелі половини людського населення, пише Daily Mail. 

Вчений вважає пандемію COVID-19 "легкою репетицією". Адже це ніщо, якщо порівнювати з потенційною небезпекою, яка виходить від бройлерів.

Справжнє шоу, чума, в якій половина з нас цілком може загинути, ще не настали,
– пише дослідник.

Саме тварини є джерелом багатьох інфекцій. Тому "зоонози" – науковий термін для інфекцій, які передаються від тварин людям є дійсно небезпечним явищем. 

Нова загроза людству: інфекції з птахоферм можуть бути небезпечніші за COVID-19 - Фото 1
Птахоферми є потенційним джерелом небезпечних інфекцій / Фото EPA

Як діють зоонози

Такі інфекції переходять від тварин до людей і знищують нашу імунну систему. Зараження подібними інфекціями може мати фатальні наслідки.Ці віруси, як правило, доброякісні у господаря, але мутують, адаптуються до іншого виду та стають смертельними.

Зокрема туберкульоз передався від кіз, кір – від кіз і овець, віспа – від верблюдів, проказа – від водяних буйволів, коклюш – від свиней, а черевний тиф – від курей.

Вчений радить змінити підхід людей до вирощення м'яса

Щоб уникнути пандемії пташиного грипу, Грегор радить змінити умови їх вирощування. Також вчений радить не годувати курей противірусними препаратами, через які виробляються стійкі до них штами.

Він стверджує, поки на світі є птахи, будуть і пандемії. 

Теги за темою
Коронавірус Здоров'я Лікування Анастасія Лукашевська
Джерело матеріала
loader
loader