Офіс Генпрокурора повідомив Єжову про підозру у підбурюванні до держзради
Офіс Генпрокурора повідомив Єжову про підозру у підбурюванні до держзради

Офіс Генпрокурора повідомив Єжову про підозру у підбурюванні до держзради

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру заступнику керівника протоколу екс-прем'єра Володимира Гройсмана Станіславу Єжову у підбурюванні до держзради. Про це повідомляється на сайті Офісу Генпрокурора.

"Повідомили про підозру громадянину Російської Федерації начальнику оперативного відділу 74-го розвідувального центру Головного управління Генштабу ЗС РФ у підбурюванні громадянина України до державної зради (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, співробітник розвідувальних органів РФ у 2017 році залучив до конфіденційного співробітництва громадянина України, який на той час обіймав посаду заступника керівника протоколу прем’єр-міністра України, з метою отримання від нього відомостей, розголошення яких могло зашкодити суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України.

Посадовця вироком суду визнано винним у вчиненні державної зради на користь спецслужб РФ та засуджено до реальної міри покарання. У вересні 2019 року в рамках обміну він був переданий Росії.

Триває досудове розслідування, воно здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора та оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ викрили чиновника секретаріату Кабміну Станіслава Єжова на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора. Зазначалося, що чиновника завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження.

Шевченківський районний суд Києва заарештував Єжова на два місяці без права внесення застави. У вересні Голосіївський райсуд Києва продовжив Єжову арешт до 1 листопада. На тримання під вартою наполягала сторона прокуратури, аргументуючи тим, що якщо Єжов вийде з-під варти, то він зможе впливати на свідків, знищить докази у справі. Потім Єжову неодноразово продовжували строк тримання під вартою. 

Пізніше стало відомо, що суд відпустив Єжова з СІЗО під домашній арешт. Станіслава Єжова було включено до списку обміну ув'язненими між Україною і Росією, який відбувся 7 вересня 2019 року.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader