Кличко розповів, що дитячі садки та школи у Києві 25 травня не відкриють
Кличко розповів, що дитячі садки та школи у Києві 25 травня не відкриють

Кличко розповів, що дитячі садки та школи у Києві 25 травня не відкриють

Відкриття дитячих садків та шкіл у Києві буде можливим для відвідування дітьми не раніше, ніж через 10-14 днів після рішення уряду (25 травня). 

Про це 20 травня під час брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко.

"Відкриття садків та шкіл у столиці буде можливим для відвідування не раніше, ніж через 10-14 днів після рішення уряду. Сьогодні головне – створити безпечні умови для дітей. Міська влада затвердила регламент підготовки садочків та шкіл для відкриття після карантину. Ми користувалися рекомендаціями колег з Китаю та Південної Кореї, які розробили максимальні заходи безпеки в дитячих закладах", - заявив Кличко.

Мер столиці також наголосив, що столиця має чітку черговість заходів виходу навчальних закладів з карантину та суворе дотримання санітарних норм. Зокрема, перед тим, як до садочків прийдуть діти, буде здійснена перевірка на наявність COVID-19 усіх працівників, потім буде проведено інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах та дій у випадках виявлення інфікованих та буде закуплено мийні засоби та дезінфектори, інші необхідні матеріали.

Кличко також звернувся до батьків, щоб вони свідомо ставилися до ситуації і надавали усю правдиву інформацію про стан здоров'я своїх дітей. "І дуже важливо: батьки теж повинні свідомо ставитися до ситуації, в якій працюватимуть садочки та школи. І надавати правдиву інформацію про стан здоров’я своїх дітей та інших членів родини. Садочки не повинні стати новими осередками захворювання!", - закликав мер Києва.

Нагадаємо, 20 травня під час пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що від 25 травня в Україні запрацюють дитячі садочки, а сьогодні, 20 травня, МОЗ надасть дошкільним навальним закладам усі вказівки, як працювати в умовах коронавірусу. 

Відео Батьки, які повертаються на роботу після послаблення карантину, вимагають відкрити дитячі садки

Немає садочка - немає роботи. У мережі запустили флешмоб з проханням відкрити дитячі садки. У столиці уже презентували проект цілого регламенту повернення до садків, а у Житомирі на карантин усі садки взагалі не закривали. Чому та коли все ж таки запрацюють дитсадки - у сюжеті.  

Батьки, які повертаються на роботу після послаблення карантину, вимагають відкрити дитячі садки
Джерело матеріала
loader
loader