"Занесла, бо не зрозуміла, що хвора": як в інтернаті в Києві заразили коронавірусом 81 людину
"Занесла, бо не зрозуміла, що хвора": як в інтернаті в Києві заразили коронавірусом 81 людину

"Занесла, бо не зрозуміла, що хвора": як в інтернаті в Києві заразили коронавірусом 81 людину

У Києві спалах коронавірусу в будинку-інтернаті для дівчат. Діагноз COVID-19 підтвердили у 81 вихованиці. Про це на терміновому брифінгу повідомив київський міський голова Віталій Кличко.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В інтернат для дівчаток цілодобово проживають вихованці від 7 до 35 років. Загалом тут перебувають півтори сотні вихованців, але перед карантином половину забрали батьки додому. З початку карантину, запевняють столичні чиновники, сюди взагалі міг заходити тільки персонал і от саме він і заніс недугу.

"Медсестра занесла, бо не зрозуміла, що хвора. Виявилося, коли звернулася в лікарню", – розповідає директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий.

Після того, як у медсестри виявили коронавірус, тут зробили тестування всім присутнім – а це зо дві сотні людей. І виявили недугу у 53 вихованців та 28 представників персоналу. Троє з інфікованих робітників потрапили до лікарні, решта – на самоізоляції. У ізольованих і хворих немає жодних зовнішніх ознак хвороби. Заклад нині під охороною поліцейських, і його вже продезінфікували.

Відео У Києві виявили масовий спалах коронавірусу в будинку-інтернаті для дівчат

У Києві - спалах коронавірусу у будинку-інтернаті для дівчат. Діагноз "коронавірус" підтвердили у 81 вихованиці. Хто та контактна особа, яка могла занести вірус до закритого закладу, і які карантинні заходи там зараз проводять - дивіться у прямому включенні. Більше про коронавірус в Україні 

У Києві виявили масовий спалах коронавірусу в будинку-інтернаті для дівчат

Після такої ситуації в інтернаті для дівчат, мер Києва повідомив, що проведуть ПЛР-тестування й в інтернаті для хлопчиків, а ще в закладі для людей похилого віку та спец установі для чоловіків та жінок.

Кореспондентка ТСН Інна Боднар

Джерело матеріала
loader
loader