Правила роботи відкритих майданчиків кафе і ресторанів в умовах карантину: документ
Правила роботи відкритих майданчиків кафе і ресторанів в умовах карантину: документ

Правила роботи відкритих майданчиків кафе і ресторанів в умовах карантину: документ

З 12 травня в рамках послаблення карантинних обмежень у столиці та інших містах України буде дозволено роботу літніх та сезонних майданчиків закладів громадського харчування.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі міськдержадміністрації, вимоги затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Так, відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менш як 1,5 м.

За одним столиком можуть сидіти не більш як два клієнти (без урахування дітей молодше 14 років).

Замовлення мають здійснюватися та видаватися дистанційно: через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом.

Місце видачі замовлень та розрахунку має бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом і таким чином, щоб унеможливити вхід відвідувачів всередину закладу. Також має бути забезпечена можливість безготівкового (безконтактного розрахунку). Меню має бути розміщене поруч із місцем прийняття/видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

Також закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок та рукавичок та їх утилізації тощо.

На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати осіб із ознаками ГРВІ. Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги.

На вході мають бути встановлені дозатори чи диспенсери з антисептиками.

Дезінфекційні заходи мають проводитися щодві години робочого часу.

Дезінфекцію контактних поверхонь та посуду мають проводити після кожного відвідувача.

Окрім того, заклади мають поінформувати клієнтів щодо встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках у соцмережах при проведенні запису телефоном чи в інший спосіб.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня очікуються деякі послаблення карантину, зокрема буде дозволено роботи літніх майданчиків кафе та ресторанів.

8 травня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що для підтримки підприємців та спрощення дозвільних процедур міська влада вже підготувала рішення Київради, яке винесе на найближчу сесію.

За словами мера, сезонним і літнім майданчикам, що отримували документи в 2019 році, Департамент містобудування та архітектури видасть нові документи на розміщення без опрацювання і зайвих погоджень. Стосуватиметься така процедура і нових майданчиків, що захочуть працювати з дотриманням всіх вимог. Також для літніх та сезонних майданчиків місто планує встановити символічну фіксовану суму пайової участі – 1 гривню.

Джерело матеріала
loader
loader