Zaha Hadid побудує найзеленішу будівлю у Шанхаї
Zaha Hadid побудує найзеленішу будівлю у Шанхаї

Zaha Hadid побудує найзеленішу будівлю у Шанхаї

У Шанхаї побудують штаб-квартиру китайської групи з енергозбереження та охорони навколишнього середовища (CECEP) з сонячними панелями, системами зберігання енергії, збору дощової води та економного охолодження.

Конкурс на розробку нової найзеленішої будівлі мегаполісу виграло Архітектурне бюро Захі Хадід(Zaha Hadid Architects, ZHA), передає newatlas.

Штаб-квартира змішаного призначення площею 218 000 кв.

м (приблизно 2,3 млн кв.

футів) буде зосереджена навколо трьох веж і буде розташована поруч з річкою Хуанпу (Шанхайська вежа, друга за висотою будівля в світі, показана поруч на малюнку вище).

Передбачається, що сонячні панелі будуть підключені до системи акумуляторного зберігання і, як очікується, скоротять споживання електроенергії у мережі на 25%.

Збір дощової води буде використовуватися для зрошення, а затінення зменшить потребу у штучному охолодженні.

У будівлі переплітатимуться сталеві та скляні форми, вона матиме ефективні системи опалення та вентиляції.

Лід буде утворюватися охолоджувачами вночі за допомогою непікової електрики, зберігатися і використовуватися для полегшення охолодження протягом дня, знижуючи пікове денне споживання електроенергії.

Крім того, проект буде частково побудований з використанням готових компонентів місцевого виробництва і перероблених матеріалів.

Штаб-квартира CECEP матиме магазини, ресторани і розважальні заклади, які матимуть вихід до спільного парку.

«Нова штаб-квартира CECEP у Шанхаї була розроблена з використанням відновлюваних джерел енергії та прагненням збереження навколишнього середовища таким чином, щоб бути "найзеленішою" будівлею у місті зі стійкістю, вбудованою у кожен аспект її проектування та будівництва, щоб досягти найвищого балу у суворій тризірковій системі оцінки зеленого будівництва Китаю", - зазначають у ZHA.

Про початок будівництва найзеленішої будівлі Шанхаю і її вартість поки не відомо.

Джерело матеріала
loader
loader