Великдень 2020: рецепт пишної паски панеттоне
Великдень 2020: рецепт пишної паски панеттоне

Великдень 2020: рецепт пишної паски панеттоне

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

Святкова пасхальна випічка повинна бути дуже смачною, адже це головне блюдо світлого християнського свята.

НАРОДНА ПРАВДА передає, як приготувати ніжну і ароматну великодню випічку за рецептом бренд-шефа Андрія Величка, який поділився ним з ТСН.

Loading...

Випікати будемо 4 середніх паски.

Для опари (це перше тісто):.

Популярні новини зараз.

Деякі українці можуть залишитися без пенсії: кого торкнуться зміни.

Карантин продовжать до 11 травня: влада прийняла рішення.

Чистий четверг: чого не можна робити у цей день.

борошно хлібопекарське — 170 г (1 склянка неповний).

молоко — 170 р.

дріжджі сухі — 15 г.

цукор — 20 г.

Для основного тесту:.

борошно італійська — 170 р.

борошно вітчизняна в/з — 360 г.

молоко — 230 г.

мед — 15 г.

ванільний екстракт або ванільний боб.

дріжджі — 2 г.

цукор — 150 г.

жовтки — 120 г.

масло вершкове — 225 г.

сіль — 10 г.

цедра 1 апельсина і 1 лимона.

цукати — 450 г.

ром — 100 г.

олія рослинна (без запаху) для змазування рук.

Як готувати.

Крок 1.

Підготуйте всі інгредієнти і інвентар.

Крок 2.

Готуємо опару.

Трохи підігріваємо молоко (буквально до 30-35°C).

Розчиняємо в ньому дріжджі і цукор.

За допомогою ложки замішуємо тісто.

Воно вийде досить рідке.

Його слід накрити харчовою пластиком і залишити підходити.

Я ще накриваю рушником.

По ідеї за 30-40 хвилин опара збільшиться в 2-2,5 рази.

Підготуємо цукати.

Взагалі, ось які є у вас цукати/сухофрукти, такі і використовуйте.

Промив, курагу нарізав і все залив алкоголем.

Я використовував ром, грам 100.

Можна і інший алкоголь, наприклад, коньяк або віскі.

Замочити і періодично перемішувати.

Якщо вийде замочити цукати алкоголем з вечора, буде взагалі супер, але це не критично.

Крок 4.

Замішуємо основне тісто.

Все так само, змішуємо спочатку рідкі інгредієнти — молоко, мед, яєчні жовтки, ваніль, а далі до них додаємо дріжджі і цукор.

Після цього замішуємо тісто.

Для замісу я використовую міксер і насадка для тіста.

Коли тісто однорідне, додаємо опару і продовжуємо замішувати.

Тільки після цього невеликими партіями, за 3-4 рази вводимо м’яке вершкове масло з цедрою апельсина і лимона, а ось тепер обов’язково солимо.

Я часто забуваю посолити, а це важливо.

Сіль покращує смак і стабілізує зростання дріжджів.

Крок 5.

Тісто необхідно ретельно вимісити — тому я роблю це в 3-4 етапи.

Кілька хвилин місимо тісто за допомогою міксера, далі даємо тісту відпочити і і міксери, накривши його на кілька хвилин рушником.

І так 3-4 рази.

Показник, що тісто готове, воно стає матовим і вже відстає від тієї посудини, в якій замішуєте.

Крок 6.

Перший підйом — накрийте тісто харчовим пластиком і відправте в затишне тихе місце трохи піднятися.

Я рекомендую під миску покласти рушник, так і зверху накрити кухонним рушником.

Все залежить від температури на кухні та якості дріжджів, але, як показує практика, хвилин за 30 тісто підніметься в 2 рази.

Крок 7.

Перша обминка тіста і додаємо цукати.

Цукати попередньо проціджуємо від рому і додаю їх в тісто.

Висипав цукати тісто і кілька разів склав тісто хрест-навхрест.

Взагалі це складання хрест-навхрест дозволяє отримати хорошу волокнисту структуру готового паски.

Крок 8.

Другий підйом.

Підберіть миску побільше, в ній тісто має збільшитися в 3 рази.

Змастіть миску олією і руки теж — тепер перекладіть в неї тісто.

Накрийте Миску харчовим пластиком, укутайте знову в кухонні рушники і залиште в спокої підніматися.

За часом — це може бути і пару годин.

Крок 9.

Остання обминка тіста і формування пасок.

Змастіть стіл рослинним маслом.

Змастіть руки рослинним маслом і викладайте ваше ароматне тісто на стіл.

Тісто трохи обімніть.

Далі за допомогою пластикового скребка-шпателя розділіть його на рівні частини.

У Цьому рецепті виходить близько 2100 г тесту, а це 4 паски по 525 р.

Я використовував паперові магазинні форми діаметра 13 см і висотою 11 див.

Беріть кожен шматок тіста і формуйте з нього кулю, загортаючи краї всередину вниз.

У вас в руках буде гарний кульку зверху.

Цієї красивої стороною і викладайте в форму, щоб краса була зверху.

Виклали на лист для запікання і відправляйте на растойку.

Крок 10.

Є простий спосіб прискорити растойку.

Я використовую вимкнену духовку — ставлю в неї лист для запікання з пасками, а знизу ставлю велику чашку окропу.

І закриваю духовку.

Вимкнену духовку.

Пар випаровується і гріє духовку, утворюючи теплу і вологу атмосферу.

А це ідеальні умови для підйому тесту.

Так тісто має збільшитися в 2 рази і повністю заповнити форму для випікання і навіть трохи вирости над нею такий шапочкою.

Крок 11.

Коли крізь скло ви бачите, що тісто виросло — акуратно діставайте лист для запікання з пасками з духовки.

Акуратно — не трусіть і не бийте — щоб тісто не впало.

Вмикайте розігріватися духовку.

Це близько 10 хвилин.

Після надсилайте паски випікатися.

У мене це зайняло 40 хвилин при температурі 170°C.

Причому перші 5 хвилин тільки нижній нагрів, а потім уже режим випічки, або верх-низ з мінімальною конвекцією.

Крок 12.

Відпочинок готових пасок.

Найважливіше — не їжте їх відразу.

Я не прикрашаю паски, або великодня.

Але хто любить — все просто — білки з цукром і горіхи з цукатами.

Або білий шоколад.

Або шоколадна глазур з гіркого шоколаду.

Або будь-який інший ваш улюблений крем — на ваш смак.

Мій фаворит — пропитываю шматок паски ромом, в якій замочували цукати і їм зі склянкою холодного молока.

На Великдень таке можна собі дозволити.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА писала, коли потрібно випікати паски і фарбувати яйця.

Ми розповідали, що в цьому році вартість великоднього кошика за середніми цінами в Україні склала близько 620 грн.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader