Українців більше не пустять в ЄС: готується суворе рішення
Українців більше не пустять в ЄС: готується суворе рішення

Українців більше не пустять в ЄС: готується суворе рішення

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

Єврокомісія, виконавчий орган Євросоюзу, закликала країни-члени продовжити заборону пересування без вагомих причин до 15 травня.

Loading...

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

“Досвід держав-членів та інших країн показує, що заходи, що вживаються для боротьби з розповсюдженням вірусу, вимагають більше 30 днів, щоб бути ефективними.

Комісія закликає до скоординованого підходу до продовження, оскільки дії на зовнішніх кордонах можуть бути ефективними тільки в тому разі, якщо вони здійснюються усіма країнами ЄС і Шенгенської зони на всіх кордонах, з однаковою датою закінчення і однаковим чином”, – йдеться в заяві.

Як відомо, заборона на в’їзд в зону ЄС, а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію оголошений в середині березня на місяць.

Обмеження не стосуються громадян ЄС, які повертаються додому, членів сімей громадян ЄС, транзитних пасажирів, дипломатів, працівників охорони здоров’я, тих, хто подорожує за строковими сімейних справах і т.

У Єврокомісії відзначили, що оцінка поточної ситуації вказує на зростання кількості нових випадків захворювання і смертей в ЄС, а також на розвиток пандемії за межами Євросоюзу, в тому числі в країнах, з яких мільйони людей зазвичай приїжджають в ЄС щорічно.

“У цьому контексті продовження обмежень на поїздки необхідно для зниження ризику подальшого поширення захворювання”, – йдеться в заяві.

Теги за темою
Коронавірус Євросоюз епідемія коронавірусу Народна Правда Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader