Словаччина через коронавірус закрила державний кордон
Словаччина через коронавірус закрила державний кордон

Словаччина через коронавірус закрила державний кордон

Закарпаття онлайн.

ins{.

З сьогоднішнього дня, 13 березня, через коронавірус Словаччина обмежила в'їзд у країну і дозволила в'їжджати тільки резидентам і міжнародним вантажоперевізникам.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він зазначив, що було прийнято рішення скасувати регулярне міжнародне транспортне сполучення.

Зокрема, було припинено міжнародне автобусне сполучення і курсування поїздів.

При цьому міжнародні вантажні перевезення не припиняються, а водії транспортних засобів повинні бути забезпечені захисними засобами.

Також повідомляється, що в Словаччину будуть пропускати лише ті особи, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території країни, а виїзд зі Словаччини дозволено без обмежень.

Крім того, в "Укрзалізниці" зазначили, що продаж квитків на потяги в Словаччину припинена, а повернення коштів за раніше придбані проїзні документи провадиться у всіх квиткових касах у відповідності з діючими нормативно-правовими актами та правилами.

Міністр також повідомив, що додаткові режимні заходи вводить і Румунія.

Під час в'їзду в Румунію з зон ризику осіб направляють до представників Моз цієї країни для проведення перевірочних заходів в карантинній зоні протягом семи днів.

У разі відмови особа не пропускається і повертається назад.

Україну поки що в зону ризику не включили.

Що стосується водіїв транспортних засобів, то їх будуть перевіряти санітарний орган на кордоні Румунії, також необхідно буде заповнити анкету з особистими даними і, якщо проблем не буде виявлено, водії зможуть продовжувати рух.

Теги за темою
Коронавірус епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader