Принц Гаррі та Меган Маркл виконали свій останній "королівський" обов'язок
Принц Гаррі та Меган Маркл виконали свій останній "королівський" обов'язок

Принц Гаррі та Меган Маркл виконали свій останній "королівський" обов'язок

Британський принц Гаррі та його дружина Меган у понеділок, 9 березня, востаннє взяли участь у публічному заході в якості членів королівської родини.

Разом з королевою Єлизаветою II, принцом Чарльзом, принцом Вільямом та його дружиною Кейт вони відвідали службу у Вестмінстерському абатстві з нагоди дня Співдружності націй.

У заході також взяли участь прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон разом зі своєю партнеркою Керрі Сімондс та інші гості.

Таке рішення пари шокувало не тільки шанувальників пари, але і рідних принца.

Але згодом королева Єлизавета ІІ все ж таки підтримала рішення подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі.

Своє рішення про Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування, але це було неможливим.

Також відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл все таки не зможуть використовувати титули Його і Її Королівська високість.

Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків.

Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії.

Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів.

Окрім того, якщо принц Гаррі та Меган Маркл ухвалили рішення вийти з королівської, то повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені нв весілля.

Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів.

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності.

Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя.

Наразі подружжя проживає у Канаді, де вже встигли викликати незадоволення місцевих жителів.

Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків.

Пара займатиметься виробництвом і озвученням документальних фільмів на соціальні теми, зокрема, психічне здоров'я та зміна клімату.

Джерело матеріала
loader
loader