"Немає результату - не маєш займати місце", - Зеленський про Рябошапку
"Немає результату - не маєш займати місце", - Зеленський про Рябошапку

"Немає результату - не маєш займати місце", - Зеленський про Рябошапку

5 березня, 2020, 17:49.

.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає ситуацію в СБУ кращою, ніж в Офісі генпрокурора.

Про це Володимир Зеленський заявив, коментуючи можливу відставку генпрокурора Руслана Рябошапки під час зустрічі з малим та середнім бізнесом у межах робочої поїздки до Полтавської області, передає Еспресо.

“Ми з ним (Рябошапкою - Ред.) пройшли довгий шлях, і на передвиборчій кампанії.

Але моя думка особиста, хай там голосують депутати, як вони хочуть, моя особиста думка дуже проста: немає результату - не маєш займати місце.

Я президент ставлю собі те ж саме.

Які б ми не були гарні і з гарними побажаннями, і очима, і кроками, і відкритим серцем, якщо немає в тебе результату, - до побачення”, - сказав Зеленський.

Він також зауважив, що є питання і до НАБУ, керівництво якого перебуває найдовше на посаді порівняно з генпрокурором чи очільником ДБР.

“Я дійсно вважаю, що СБУ, генпрокуратура і НАБУ не працюють на 100%.

Я дійсно вважаю, що більше часу було у НАБУ (керівника - Ред.), ніж у всіх цих органів”, - зазначив Президент.

При цьому він додав, що до директора ДБР Ірини Венедіктової наразі питань немає, оскільки вона тільки нещодавно заступила на посаду.

“Я дійсно вважаю, що Руслан (Рябошапка - Ред.) гарний спеціаліст, що стосується генпрокуратури, але я вважаю, що він не показав результат.

Тут немає ніяких пріоритетів - то товариш, то не товариш, я дійсно вважаю, що в СБУ краща ситуація, ніж в генпрокуратурі, це моє враження”, - додав Зеленський.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка запевнив, що на нього ніхто не чинив жодного тиску з метою підписання підозр стосовно п'ятого президента України Петра Порошенка.

4 березня Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності розглянув проєкт Постанови про недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці та вирішив передати його на голосування до ВР.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин вважає, що на посаду Генпрокурора хочуть призначити екснардепа "Слуги народу", в.

голови ДБР Ірину Венедіктову або нардепа від "СН" Сергія Іонушаса, щоб вести політичну розправу над опонентами.

За словами Юрчишина, "Голос" не підтримає відставку в жодному випадку.

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький заявив, що фракція його партії не голосуватиме за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання щодо можливої відставки генерального прокурора Руслана Рябошапки вирішує не він, а народні депутати.

4 березня на виступі президента України Володимира Зеленського перед депутатами ВР останні його освистали, коли гарант заявив, що не впливає на роботу правоохоронних органів.

Теги за темою
Володимир Зеленський відставка Руслан Рябошапка
Джерело матеріала
loader
loader