Трамп подовжив санкції проти РФ за агресію в Україні
Трамп подовжив санкції проти РФ за агресію в Україні

Трамп подовжив санкції проти РФ за агресію в Україні

Президент США Дональд Трамп подовжив на рік термін дії низки санкцій, введених проти РФ через анексію Криму та агресію на Сході України.

Про це 25 лютого повідомили на сайті Білого дому.

Таким чином, своїм рішенням Трамп подовжив обмеження проти проти осіб, які загрожують територіальній цілісності України.

Йдется про обмежувальні заходи щодо РФ, застосовані нинішньою адміністрацією 20 вересня 2018 року і адміністрацією 44-го президента США Барака Обами 6 березня, 16 березня, 20 березня, 19 грудня 2014.

За словами Трампа, він прийшов до висновку, що всі ці санкції "повинні залишатися в силі після 6 березня 2020 року".

"Дії і політика осіб, які підривають демократичні процеси і інститути в Україні; загрожують її світу, безпеки, стабільності, суверенітету і територіальної цілісності, і сприяють незаконному привласненню її активів, а дії і політика уряду Російської Федерації, включаючи передбачувану анексію Криму і застосування сили в Україні, продовжують представляти незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішньої політики США.

Тому я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан в країні, про б'явленное в Постанові 13660 щодо України", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Джерело матеріала
loader
loader