14:39, 28 січня 2020.
Країна.
У хворих самопочуття погіршилося 24-25 січня, наразі їхній стан – середнього ступеня важкості.
Стан хворих - середнього ступеню тяжкості / фото УНІАН.
27 січня 7 студентів, які навчаються в Івано-Франківському національному медичному університеті, були госпіталізовані до інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція".
Хворі скаржились на загальну слабість, болі в животі, підвищення температури тіла, діарею.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
У ході санепідобстеження встановлено, що хворі пов’язують виникнення захворювання зі вживанням лавашу з курячим м’ясом, придбаним у закладі "Сандвіч-бар" в Івано-Франківську.
У хворих самопочуття погіршилося 24-25 січня, наразі їхній стан – середнього ступеня важкості.
Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження осередку та позапланова перевірка закладу.
У ході епідрозслідування встановлено низку порушень, серед яких, зокрема: привізна вода невідомого походження, відсутність контролю температурного режиму холодильного обладнання, приготування курячого м’яса в домашніх умовах та відсутність маркування на деяких продуктах.
Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року на Львівщині 15 осіб отруїлися у ресторані.