/https%3A%2F%2Fwww.unn.com.ua%2Fuploads%2Fnews%2F2019%2F08%2F13%2F0bcce93fc6520be090d4be6693f0b0b74d16cefb.jpg)
НБУ пояснив подорожчання огірків та помідорів
13 серпня.
На фоні надходження нового врожаю підвищення цін на овочі борщового набору у липні сповільнилося, тоді як стрімкіше дорожчали огірки, помідори, кабачки, баклажани через несприятливі погодні умови.
Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Нацбанку.
"Завдяки надходженню нового врожаю очікувано сповільнилося зростання цін на овочі борщового набору.
Так, знизилися темпи зростання цін на цибулю та буряк, а ціни на моркву виявилися навіть нижчими, ніж рік тому", - повідомили у НБУ.
Загалом же, за даними Нацбанку, зростання цін на сирі продукти харчування у липні прискорилося до 10,3% у річному вимірі.
"Через несприятливі погодні умови стрімкіше дорожчали огірки, помідори, кабачки, баклажани.
Також і надалі знижувалися темпи падіння цін на яблука", - повідомили у НБУ.
Високий зовнішній попит і скорочення поголів'я худоби, як вказано, зумовили прискорення зростання цін на усі види сирого м’яса та молоко.
Уповільнилося здешевлення яєць.
Крім того, очікування гіршого врожаю цукрових буряків в Україні та підвищення світових цін зумовили подорожчання цукру, зауважили у Нацбанку.

