Готуємо болгарський таратор із волоськими горіхами, оливковою олією та грецьким йогуртом
Готуємо болгарський таратор із волоськими горіхами, оливковою олією та грецьким йогуртом

Готуємо болгарський таратор із волоськими горіхами, оливковою олією та грецьким йогуртом

Холодний суп — що перше спадає вам на думку, коли ви чуєте це словосполучення? Вважаємо, що це буде окрошка! На кефірі, сироватці, домашньому квасі чи мінеральній воді — не має значення. Важливо лише те, що цією стравою палітра холодних супів не обмежується.

Авторка фудблогу «Котлетка» і головна редакторка гастрономічного порталу SHUBA Маша Сердюк поділилася простим рецептом холодного супу таратор, який можна приготувати у спеку замість окрошки.

Болгарський таратор

Ця форма таратора виникла в Болгарії в середині 20-го століття. До цього часу назву «таратор» болгари використовували для багатьох холодних супів і соусів, які готували на основі оцту, кунжутної пасти тахіні та волоських горіхів, що надходили на Балкани з кухні Близького Сходу.

Сучасний таратор близький за своїм складом до грецького соусу дзадзікі та турецького джаджика з тією лише різницею, що греки та турки готують цю страву без додавання води, тому вона має густішу та щільнішу консистенцію і подається у складі закусок мезе.

Як приготувати таратор: покроковий рецепт

Інгредієнти для супу

грецький йогурт — 1 склянка

мінеральна вода — 1 склянка

огірки — 200 г

часник — 3 зубчики

кріп — 30 г

волоські горіхи — 30 г

оливкова олія — 1 ст. л.

сіль на смак

Готуємо холодний літній суп таратор

  1. Огірки почистити та натерти на грубій тертці в глибоку миску або каструлю. Вичавити з них сік, але не виливати. Часник почистити та пропустити через прес або дрібно нашаткувати ножем. Додати часник до натертих огірків.
  2. Горіхи подрібнити — розкачати качалкою або порізати ножем. Додати до огірків із часником. Дрібно порізати кріп, додати до огірків.
  3. Додати грецький йогурт, сіль і оливкову олію, перемішати. Додати сік з огірків і мінеральну воду. Кількість води можна змінювати на власний смак, залежно від консистенції супу, яку ви хочете отримати.

Джерело матеріала
loader