/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F644570b4411865800a6e60761287b103.jpg)
Найсмачніша вишнева healthy-паска
Для тих, хто хоче поєднати несумісне — насолодитися традиційними великодніми стравами та зберегти стрункість, — винайдено healthy-рецепти, які не шкодять фігурі. Експерти Glossary Organic Products рекомендують рецепт смачної вишневої паски без борошна та випічки.
Після приготування ви отримаєте великодній десерт вагою приблизно 440 г. Залежно від об`єму вашої форми, кількість інгредієнтів можете збільшувати.
Рецепт паски без випічки
Інгредієнти для паски:
40 г сухої зеленої гречки (70 г замоченої)
60 г сухих горіхів кеш`ю (80 г замочених)
30 г органічного кокосового молока (густа частина)
30 г меду
40 г кокосової олії
20 г лимонного соку
100 г замороженої вишні
1 ст.л. порошку какао
Дрібка солі
Інгредієнти для глазурі:
Кокосова манна — розтопити та за бажанням можна «підфарбувати» пудрою троянди, або іншим сухим натуральним барвником.
Чорний шоколад 50 г + 1 ч.л. оливкової олії.
Для горіхових кульок:
30 г фундучного або мигдалевого борошна (або подрібнити попередньо обсмажені на сухій сковорідці чи в духовці горіхи до стану борошна)
40 г фініків та сухої вишні
1 ч.л. какао
Приготування паски та яєць для декору
Сухофрукти попередньо промити та замочити в окропі для розм`якшення. Потім добре їх віджати та промокнути паперовим рушником.
Дуже дрібно нарізати та розім`яти вилочкою (має вийти паста). Якщо робите велику порцію, то можна пробити занурювальним блендером, для отримання пластичної маси.
Змішайте горіхове борошно з пастою із сухофруктів і какао, має вийти щільна маса, може знадобитися трохи більше додати горіхового борошна. Скачайте маленькі яйця, розмір яєць залежить від розміру вашої форми, робіть такі, щоб вони органічно виглядали на верхівці (на 1 пасочку 3 штуки). Із залишків скачайте маленькі кульки. Яйця насадіть на зубочистки або дерев`яні палички та підморозьте разом із горіховими кульками.
Якщо вийшли невдалі патьоки, потрібно почекати коли застигне шоколад, акуратно зняти їх і зробити нові.
Заморожені яйця занурюємо в кокосову глазур, даємо застигнути й акуратно на зубочистці вставляємо яйця в пасочку. Також яйця можна не глазурувати, а обваляти спочатку в кокосовому борошні, а потім у рожевій матчі, і також на зубочистці вставити яйця в пасочку. Прикрашаємо їстівними квітами (за бажанням).
