Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV
Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV

Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV

Король Людовик XIV — предок американської співачки Тейлор Свіфт. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на MyHeritage. 

За інформацією видання, прапрапрапрапрапрадідом Людовика XIV був англійський аристократ Джон де ла Поль. Він мав брата Вільяма. Його ж пряма правнучка у 19-му поколінні — Тейлор Свіфт.

Інформація про походження співачки з’явилася напередодні її концертів у Франції — Парижі та Ліоні. 

«…наша команда MyHeritage вирішила зануритися в сімейну історію [Тейлор], щоб перевірити, чи є у неї французьке коріння, приховане десь у минулому. Ми були вражені, дізнавшись, що тут не тільки коріння, але й королівське коріння…», — поділився директор з досліджень MyHeritage Рой Мандел.

Детальніше про походження співачки можна дізнатися на інфографіці. 

Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV - Фото 1

Зв’язок співачки та монарха сягає аристократичної Англії XIV століття, де їхні спільні предки — граф Майкл де ла Поул і його дружина Кетрін Стаффорд — заклали основу для королівського роду. Пізніше родина Тейлор Свіфт по батьківській лінії виїхала до американських колоній і оселилися в Массачусетсі, а через кілька поколінь прибула до Пенсільванії. 

Людовик XIV відомий завдяки будівництву Версальського палацу. Він також заснував Французьку королівську академію танцю. Вважалося, що король любив танцювати на пишних вечірках, які влаштовував, а також слухати музику. Він навіть навчався гри на гітарі.

Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV - Фото 2

Людовик XIV

Нагадаємо, нещодавно Тейлор Свіфт презентувала новий альбом The Tortured Poets Department. За один день він побив рекорд за кількістю прослуховувань на Spotify.


Джерело матеріала
loader