Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць
Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць

Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць

Вафельний торт — заборонений десерт для всіх, хто дотримується посту. Однак, ніхто не заважає приготувати його у веганській версії без молока, масла та яєць. Цей корисний десерт здивує вас своїм неймовірним смаком і не завдасть шкоди фігурі.

«До моменту переходу на веганство, коли в вітрині я бачила цей десерт, одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, в смаку якої я була впевнена. Днями згадала про цей торт і перше, що спало на думку — фінікова карамель. Купила готові вафлі з простим, веганським складом, зробила добру карамель та ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає українська food-блогерка Ганна Пундак.

Готуємо пісний десерт без молока, масла та яєць

Інгредієнти для приготування вафельного торта:

7 вафельних коржів

Крем:

100 г мигдалю чи мигдалевої пасти

300 г фініків без кісточок

3 ст.л. сиропу агави

2 ст.л. кокосової олії

2 ч.л. ванільного екстракту

Щіпка солі

Ганаш: 

4 ст.л. кокосової олії

4 ст.л. какао

2 ст.л. сиропу агави

Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць - Фото 1

Приготування корисного десерту:

1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.

2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.

3. Мигдаль зблендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад: в кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.

4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. При потребі додати трішки води в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торта залишити сухим (для нього готуємо ганаш).

5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп — ретельно перемішати. Полити верхній корж торта.

6. Готовий десерт найкраще залишити на 5-8 годин, щоб коржі добре просочились.


Джерело матеріала
loader