Vivienne Mort випустили пісню на вірш загиблого Максима Далі Кривцова
Vivienne Mort випустили пісню на вірш загиблого Максима Далі Кривцова

Vivienne Mort випустили пісню на вірш загиблого Максима Далі Кривцова

Новина про це зʼявилась в Instagram гурту.

Київський інді-рок-гурт Vivienne Mort представив пісню, написану на слова загиблого 7 січня 2024 року на Донеччині поета та військовослужбовця Максима Кривцова. Як зазначила засновниця гурту Даніела Заюшкіна, вони були особисто знайомі з Далі.

Читайте також: Розстріляне відродження XXI ст.: про життя і творчість загиблого 33-річного поета-бійця Максима Кривцова

Пісня була створена на слова вірша "Не ходи ти тут, не ходи". 

"Ми були знайомі. Я жила у формі татуювання на його руці. Подруги Максима надіслали мені повну збірку його віршів. Перший вірш я прочитала, другий – заспівала", — прокоментувала Заюшкіна.

Поет і фотограф Максим Кривцов пішов добровольцем у військо 2014 року. Він працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС та Veteran Hub, а в лютому 2022 року знову пішов на війну. 

7 січня стало відомо про загибель на війні військовослужбовця, поета та автора книги "Вірші з бійниці", визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН, Максима Кривцова Далі. Йому було 33 роки. 

Згодом музикант і художник-карикатурист Юрій Журавель написав, що долучить постать Кривцова до свого проєкту "Знай наших", також він планує написати пісню для гурту OT VINTA на слова одного з віршів загиблого поета.



Джерело матеріала
loader