Сьогодні, 15 лютого в Києві відкрився заклад для жителів нижньої частини Золотих Воріт «Марія». Ресторан відкриває компанія друзів Лейла Туваклієва, Сашко Боровський, Паша Полторакін та Юра Радько.
Разом із шеф-кухарем закладу пропонуємо приготувати смачну зимову страву, яка дуже ситна та чудово зігріває.
Filipp Romanovski
Запечені яйця в гострому томатному рагу
*порція розрахована на 2 людей
Інгредієнти, які вам знадобляться:
Томати пелаті — 1 банка (400 г)
Цибуля солодка — 1 шт (середнього розміру)
Часник — 2 зубчика
Оливкова олія — 2 ст. ложки
Масло вершкове (або топлене масло на ваш вибір) — 50 г
Перець чилі свіжий — 1 шт або перець чилі сушений (рекомендуємо тримати вдома упаковку цієї спеції)
Базилік — 1 пучок
Пармезан (Грано падано) — 30-40 г
Яйця курячі — 4 шт
Сіль мальдонська — до смаку
Перець змелений — до смаку
Свіжий хліб
На гарнір вам також знадобляться:
Салат айсберг
Авокадо — 1 шт
Лимон — 1 шт
Мікс маслин
Масло вершкове
Manny NB
Тепер переходимо до приготування сніданку:
Розігріваємо на сковорідці 2 столові ложки оливкової олії.
Додаємо дрібно нарізану цибулю та часник, обсмажуємо до золотистого карамелізованого кольору.
Тим часом кладемо томати пелаті в тарілку та виделкою дрібнимо до однорідної маси.
Куштуємо наскільки гострий перець чилі.
Нарізаємо і додаємо до часнику та цибулі.
Рекомендуємо спочатку додати половину нарізаного перцю, решту можна додати пізніше за бажанням.
Обсмажуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.
Виливаємо подрібнені томати пелаті до сковорідки та додаємо 25 г масла.
Масло зробить наше томатне рагу кремовим та однорідним.
Зменшуємо вогонь та залишаємо сковорідку на 15-20 хвилин, регулярно помішуємо (не даємо приставати до дна).
Розбиваємо 4 яйця в миску та залишаємо іх.
Томатне рагу готове і саме час оцінити рівень гостроти та в разі потреби додати ще чілі, посолити та влити наші яйця.
Вмішуємо білок в рагу зберігаючи жовток неушкодженим.
Готуємо близько 5 хвилин.
Коли білок схопився (побілів), а жовток ще сирий, вимикаємо вогонь та залишаємо на 5 хвилин.
Наш сніданок майже готовий! На окрему сковорідку кладемо масло (20-25 г) та розтоплюємо на великому вогні.
Викладаємо шматочки хлібу та притискаємо рукою.
Обсмажуємо з двох сторін. На яйця натираємо пармезан та кладемо листя базиліку.
Рекомендуємо гарячу страву подавати у сковорідці.
Хліб макаємо у жовток, мастимо гуакамоле, їмо ложкою.
Покроковий рецепт сніданку дивіться у відео: