«Цей кекс дуже простий у приготуванні, і за інгредієнтами все максимально доступно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.
Для приготування знадобиться:
2 апельсини (цедра двох апельсинів і склянка апельсинового фрешу)
2 склянки борошна
150 г цукру/цукрової пудри
4 яйця
10 г розпушувача
110 г вершкового масла
Для просочення:
Цедра 1 апельсина, 1 склянка цукру та 1 склянка води
Покроковий рецепт кексу:
Збиваємо яйця в пухнасту піну (маса збільшиться приблизно у 2 рази) і починаємо у 2-3 етапи вводити цукор або цукрову пудру (на вибір).
Потім вводимо м`яке вершкове масло і все знову збиваємо міксером, потім розпушувач, через хвилинку — склянку соку і цедру і в самому кінці вводимо борошно. Все добре збиваємо та відправляємо у форму.
Випікаємо кекс 40-50 хвилин за 180°C, перевіряємо готовність зубочисткою.
Поки випікається кекс, робимо сироп для просочення. Для цього змішуємо цукор, воду, цедру, ставимо на маленький вогонь і уварюємо до рідкого меду (у мене на все це пішло хвилин 15).
Дістаємо кекс із духовки, даємо охолонути хвилин 15 і заливаємо прямо у формі сиропом. В ідеалі кекс залишити на ніч, хай просочується, але й години три теж зійде. Якщо готуєте вранці, до вечора просто немає сил дотягнути — гарантую вам.
Прикрашати як душі завгодно. Приємного чаювання!