Сьогодні ми разом з українською food-блогеркою Яною Станішевською приготуємо простий десерт до чаю. На цю смачну слойку з яблуками вам не знадобиться багато часу, а результат вас здивує та порадує.
Для приготування шарування з яблуками нам знадобиться:
6 яблук
листкове тісто
1/3 соку лимона
50 г цукру (якщо у вас дуже кислі яблука)
жовток (змастити тісто)
Спосіб приготування слойки:
Тісто розрізаємо на 2 частини: 1/3 (для верху, ми його розтягуватимемо) і 2/3 — це низ.
На пергамент викладаємо нижню частину. На нього викладаємо пюре з яблук (робимо також самі).
Яблука чистимо, розрізаємо на маленькі шматочки, збризкуємо соком лимона з 50 мл води та відправляємо в сковорідку тушкуватися 15 хвилин з закритою кришкою.
Ще 5 хвилин гасимо без кришки, щоб зайва рідина випарувалася. Розминаємо виделкою пюре. При необхідності додаємо цукор. Пюре готове.
Пюре викладаємо так, щоб по 1,5 см був вільний край із кожного боку. Верхню частину можна надрізати спеціальним ножем і просто розтягуєте його або такі надрізи можна зробити вручну. Звісно, треба трохи заморочитися, але раніше я робила саме ножем вручну. Також розтягуємо тісто і покриваємо нижню частину з пюре. Краї притискаємо вилкою. Змащуємо яйцем і 25 хвилин при 200*С випікаємо слойку. Смачного!