Якщо ви дуже любите випічку, але переживаєте за свою фігуру, ми знаємо рецепт, який вам точно підійде і за першим і другим пунктом. Дієтологиня Світлана Фус розповіла, як приготувати киш з грибами та шпинатом, калорійність якого становить 200 ккал на 100 г. Терміново записуємо та пробуємо:
Інгредієнти:
сода — 0,25 ч. л.
холодне вершкове масло — 50 г
сіль — 0,5 ч. л.
перець чорний мелений — 0,3 ч. л.
кремоподібний сир — 200 мл
молоко — 1-2 ст. л.
Начинка:
шампіньйони — 200 г
вершкове масло — 3 ст. л.
цибуля ріпчаста — 1 шт.⠀
шпинат свіжий — 300 г⠀
сир моцарела — 150 г
яйця — 2 шт.⠀
молоко — 150 мл
сіль, перець, мускатний горіх — до смаку
Тісто:
пшеничне цілозернове борошно — 200 г
Спосіб приготування:
1. У невеликій мисці змішати борошно з содою, сіллю та перцем. Додати олію і кінчиками пальців розтерти до крихітного стану. Додати сир і молоко, замісити тісто (довго не вимішувати) і сформувати з тіста кулю.
2. На посипаному борошном робочої поверхні розкотити тісто. Викласти тісто в змащену маслом круглу форму, покривши дно і стінки форми. Поставити форму із тестом на 20 хвилин у холодильник.
3. Нагріти на середньому вогні сковорідку із вершковим маслом. Додати цибулю і рятувати протягом 1-2 хвилин. ⠀
4. Додати до цибулі порізані пластинками гриби та, періодично перемішуючи, потримати на вогні, доки рідина з грибів повністю не випарується (6-8 хвилин). Додати шпинат, і перемішавши кілька разів, продовжувати готувати. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх, перемішати та зняти з вогню.
5. Вийняти з холодильника форму із тестом. Викласти начинку зі шпинату та грибів та посипати сиром.⠀
6. У невеликій мисці збити яйця з молоком і залити пиріг отриманою сумішшю. Поставити в нагріту до 190-200°C духовку і випікати протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити киш протягом 10 хвилин перед нарізкою.