Проводжаємо літо: простий рецепт торта з малиною та шоколадом
Проводжаємо літо: простий рецепт торта з малиною та шоколадом

Проводжаємо літо: простий рецепт торта з малиною та шоколадом

П`ятниця та майбутні вихідні — чудовий привід, щоб приготувати десерт зі знаменитою літньою ягодою. Сьогодні ділимося елементарним рецептом торта з малиною та шоколадом.

Інгредієнти для шоколадного торта:

Для тіста:

Борошно пшеничне — 250 г

Масло вершкове — 125 г

Цукор (пісок) — 90 г

Мигдаль (пудра мигдального горіха) — 30 г

Яйця курячі — 1 шт

Ваніль (екстракт) — 0,5 ч.л.

Молоко – 4 ст.л.

Для крему:

Шоколад (чорний) — 300 г

Вершки — 200 мл

Яйця курячі — 3 шт

Малина — 125 г

Спосіб приготування:

Борошно, масло, цукор і мигдаль збийте в блендері. Додайте яйце, ванільний екстракт і молоко і збивайте, поки тісто не відставатиме від країв склянки. Загорніть у плівку та приберіть у холодильник на 1 годину.

Шматочки шоколаду покладіть у миску. Полийте гарячими вершками. Збийте, додайте яйця і ще раз збийте.

Змастіть форму маслом. Тісто розкотить на присипаній борошном поверхні, перекладіть у форму і проколіть вилкою в кількох місцях.

Запікайте протягом 12 хв. при 180°С. Вийміть з духовки, понизьте температуру до 120°С. Влийте крем. Прикрасьте ягодами малини та запікайте 30-40 хв.


Джерело матеріала
loader