Важка жирна їжа, алкоголь, продукти, що погано поєднуються між собою… Як після низки свят вийти без втрат для здоров’я і фігури?.
Головне правило, яке врятує від надмірностей за новорічним столом – організувати цей день так, щоб святкування не зводилося лише до застілля біля телевізора.
Щоб увечері не переїсти й не мучитися від тяжкості у шлунку, харчуйся протягом дня.
Вечеря в цей день не пізніше 6-7 вечора.
А на новорічну ніч краще залишити легкі закуски та овочеві салати.
Ну і, звичайно, пам’ятай про помірність з алкоголем.
Алкоголь: небезпечні сполучення.
Алкоголь + жирні страви.
Таке поєднання – подвійний удар по підшлунковій залозі.
Жир у компанії з алкоголем у кілька разів збільшує ризик загострення хронічного панкреатиту чи розвитку гострого.
Так що не варто закушувати спиртні напої салатом із майонезом або жирним м’ясом.
Найправильніша закуска – легкі овочеві салати.
Алкоголь + газована вода.
Вуглекислий газ багаторазово збільшує швидкість всмоктування алкоголю у кров.
Сп’яніння настане швидко і непередбачувано.
З цієї причини не можна запивати міцний алкоголь пивом чи шампанським.
Горілка + вино.
Найнебезпечніше поєднання.
Такий коктейль сильно дратує стінки шлунка, отруює організм та прискорює процес сп’яніння.
То чи горілка, чи вино!.
Горілка або коньяк + лікер.
Таке поєднання гарантує жахливий біль голови й не тільки.
Багато сивушних масел і ароматизаторів з барвниками, які часто містяться в лікерах, викличуть швидке зневоднення організму.
Ром або бренді + лікер.
Ще одне несумісне сусідство.
Продукти з різної сировини абсолютно не поєднуються один з одним.
Це справжній удар по підшлунковій залозі та травному тракту твого організму загалом.
Алкоголь + ліки.
Багато лікарських препаратів несумісні з алкоголем.
Особливо небезпечне поєднання алкоголю зі снодійними, психотропними та серцево-судинними засобами.
Як не переїсти на Новий рік: застільні правила.
Важливо добре виспатись перед святом.
Звичку прилягти вдень перед новорічною ніччю можна взяти на озброєння та й напередодні вночі постарайся повноцінно відпочити.
У людини, що виспалася, баланс гормонів, які відповідають за апетит і насичення, знаходиться в нормі.
Ти з меншою ймовірністю переїси за столом.
Обов’язково поїж перед святковою вечерею.
Зроби це години за три.
З’їж щось придатне для вечері – наприклад, нежирний білок та овочі.
Безпосередньо перед застіллям випий склянку води, з’їж яблуко або порцію овочевих паличок (морква, солодкий перець, селера).
Бери невеликі порції.
Якщо ти вирішила спробувати те, що зазвичай не входить у твій здоровий раціон, поклади на тарілку невелику порцію: столову ложку майонезного салату або кілька шматочків копченої ковбаси.
Щоб не було бажання заповнити всю тарілку не надто корисними продуктами, наповни її свіжими овочами.
Їж повільно.
Зазвичай людина переїдає у перші 30 хвилин.
Щоб не накинутись жадібно на їжу, не сідай за стіл голодним.
Новорічний бенкет краще починати з легкого овочевого салату.
Клітковина допоможе швидше насититися.
Пий більше води.
Навіть якщо на столі є несолодкий морс, відмовлятися від води повністю не можна! Вона допоможе знизити концентрацію алкоголю в крові, дозволить ниркам швидше вимивати все зайве.
Не змішуй напої.
Майже всі спиртні напої є висококалорійними й погано поєднуються між собою.
Уникайте змішування різних видів алкоголю.
Замість коктейлів краще вибрати ігристі та сухі вина.
І пам’ятай про помірність.
Для більшості жінок верхня межа (за якою вже слідує похмілля) – пляшка вина або півпляшки шампанського.