«Нова пошта» випробувала доставку посилки безпілотником
«Нова пошта» випробувала доставку посилки безпілотником

«Нова пошта» випробувала доставку посилки безпілотником

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 6 днів. За цей час ми опублікували вже 14542 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

«Нова пошта» випробувала доставку посилки безпілотником - Фото 1
«Нова пошта» перша в Україні протестувала доставку посилки за допомогою безпілотного літального апарату. Тестове відправлення посилки здійснили з Києва до Харкова та у зворотному напрямку – всього 480 кілометрів.

Тестова посилка піднялась на висоту 300 метрів о 07:00 з аеродрому «Чайка» (вулиця Авіаконструктора Антонова, 5) і прибула на аеродром «Коротич» (Новий Коротич, Харківська область) о 12:00, пише ІТС. У зворотному напрямку посилка вилетить о 14:00 і 19:00 повинна прибути до Києва. Тестове виправляння було здійснено на безпілотному літаку Discovery української компанії «Аеродрон».

Компанія планує скоротити час польоту до трьох годин та масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів.

Тож як відбувається доставка за допомогою безпілотника?

Посилка з сортувального термінала доставляється прямо на аеродром, де її завантажують у спеціальний відсік безпілотника. Потім вона відправляється по заздалегідь запрограмованому маршруту.

Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться, як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди. Зокрема, безпілотний літальний апарат летить спеціальним маршрутом. В разі непередбачуваних обставин спрацює захисна система, і він має приземлитись. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів та може взяти керування на себе.

Наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться у серпні. «Нова пошта» планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже у 2022 році.

Джерело матеріала
loader