Здоровье нашей семьи часто бывает для нас важнее, чем наше собственное. Мы постоянно беспокоимся о родителях, сестрах, братьях и детях. Всё-таки, без здоровья у нас не получится реализовать ни один намеченный план. Если же на вас и ваших близких вдруг напал какой-либо недуг, следует обратить попросить помощи у Господа и обратить внимание на эти молитвы.

Сперва нужно признать свои грехи и искренне раскаяться:

«Го́споди, Бо́же, Вседержи́телю, при́зри на нас, гре́шных и недосто́йных чад Твои́х, согреши́вших пред Тобо́ю, прогне́вавших бла́гость Твою́, навле́кших гнев Твой пра́ведный на ны, па́дших во глубину́ грехо́вную. Ты зри́шь, Го́споди, не́мощь на́шу и скорбь душе́вную, ве́си растле́ние умо́в и серде́ц на́ших, оскуде́ние ве́ры, отступле́ние от за́поведей Твои́х, умноже́ние нестрое́ний семе́йных, разъедине́ния и раздо́ры церко́вные, Ты зри́шь печа́ли и ско́рби на́ши, от боле́зней, гла́дов, потопле́ния, запале́ния и междоусо́бной бра́ни происходя́щей. Но, Преми́лостивый и Человеколюби́вый Го́споди, вразуми́, наста́вь и поми́луй нас, недосто́йных. Испра́вь жизнь на́шу грехо́вную, утоли́ раздо́ры и нестрое́ния, собери́ расточе́ния, соедини́ разсе́яния, пода́й мир стране́ на́шей и благоде́нствие, изба́вь от тя́жких бед и несча́стий. Всесвяты́й Влады́ко, просвети́ ра́зум наш све́том уче́ния Ева́нгельского, возгре́й сердца́ на́ши теплото́ю благод́ати Твоей и направить к де́ланию за́поведей Твои́х, да просла́вится в нас всесвято́е и пресла́вное и́мя Твое́, Отца́ и Сы́на и Святого Ду́ха, ны́не и во ве́ки веко́в. Ами́нь».

После попросить высшие силы о здравии и благополучии в вашей семье:

«Влады́ко, Вседержи́телю, Святы́й Царю́, наказу́яй и не умерщвля́яй, утвержда́яй низпа́дающия и возводя́й низве́рженныя, теле́сныя челове́ков ско́рби исправля́яй, мо́лимся Тебе́, Бо́же наш, раба́ Твоего́ (и́мя) немощству́юща посети́ ми́лостию Твое́ю, прости́ ему́ вся́кое согреше́ние во́льное и нево́льное. Ей, Го́споди, враче́бную Твою́ си́лу с Небесе́ низпосли́, прикосни́ся телеси́, угаси́ огне́вицу, укроти́ стра́сть и вся́кую не́мощь тая́щуюся, бу́ди врач раба́ Твоего́ (и́мя), воздви́гни его́ от одра́ боле́зненнаго и от ло́жа озлобле́ния це́ла и всесоверше́нна, да́руй его́ Це́ркви Твое́й благоугожда́юща и творя́ща во́лю Твою́. Твое́ бо есть, е́же ми́ловати и спаса́ти ны, Бо́же наш, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь».

И помните, слова человека, который идёт по действительно праведному и безгрешному пути, который искренне и с должным почтением, смирением, обращается к Господу, обязательно достигнут его.

Если Вам понравилась наша статья, поделитесь ей с друзьями!

Источник материала
Поделиться сюжетом