/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F3e8e5190cb93c96c2274ed13f07425a8.jpg)
У ЄС очікують скорочення виробництва яловичини
У ЄС очікують скорочення виробництва яловичини
Загальне виробництво яловичини в Європейському Союзі 2025 року скоротиться головним чином через зменшення племінного поголів'я на 1,3% відносно минулого року і становитиме 6,73 млн т.
Про це повідомляє EuroMeat із посиланням на дані Європейської комісії.
«Зниження виробництва на початку року в основних державах-виробниках яловичини (Франції, Іспанії та Німеччині) компенсувало незначне зростання в Ірландії, Італії та Польщі», — уточнили фахівці.
Зазначається, що підвищення цін на велику рогату худобу сприяло зростанню ваги туш яловичини в ЄС у першому кварталі 2025 року, що призвело до 2% річного збільшення ваги туші за цей період.
Водночас у ЄС очікується, що споживання яловичини залишиться стабільним і становитиме в 9,9 кг (-0,9% у річному обчисленні) на душу населення.
При цьому прогнозується скорочення на 4% загального експорту яловичини з ЄС у 2025 році. Високі ціни роблять продукцію ЄС неконкурентоспроможною порівняно з південноамериканською продукцією з Бразилії та Аргентини, пояснюють фахівці.
Водночас імпорт яловичини до ЄС може зрости на 5% у річному обчисленні — до 370 тис. т, оскільки постачання з країн Меркосур збільшаться.

