/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd9439591387656138eb66d1256791f16.jpg)
Зʼясували причини масового отруєння у львівському ресторані Кацуріна
Причини отруєння в ресторані Кацуріна
Причиною масового отруєння стала сальмонела – збудник, який часто спричиняє гострі кишкові інфекції, Про це у коментарі для ZAXID.NET. повідомив медичний директор лікарні Андрій Орфін, пише 24 Канал.
Симптоми у всіх практично однакові: біль у животі, нудота, блювота, підвищена температура тіла, загальна слабість. У двох хворих виділено сальмонелу Ентерітіс, тож можна вважати, що саме вона стала причиною отруєння,
– прокоментував Андрій Орфін.
Що відомо про отруєння у ресторані Китайський Привіт
Відомо, що епіцентром отруєння став ресторан Китайський Привіт, власником якого є київський ресторатор і відомий фудблогер Міша Кацурін. Заклад відкрився лише 13 липня, одразу викликавши ажіотаж серед львів’ян. Примітно, що сам власник також опинився серед постраждалих і наразі перебуває під наглядом лікарів.
Перші випадки госпіталізації були зафіксовані 15 – 16 липня, спочатку йшлося про 12 осіб. Уже ввечері 16 липня кількість постраждалих зросла до 43, а на наступний ранок – до 56, з них 8 дітей.
Наразі спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України спільно із Держпродспоживслужбою проводять розслідування джерела інфекції та визначають, у яких саме продуктах містилася сальмонела.
Від результатів цієї перевірки залежить подальше розслідування та заходи щодо запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

