/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff52d6f10ae0dc735f7c39286a112b8d1.jpg)
Вони не дочекаються зими: маринуємо хрусткі кабачки – закуска, яка стане відкриттям
Хрусткі мариновані кабачки стануть чудовим доповненням до будь-якої трапези. Їх смак такий оригінальний, що часто вже до зимового періоду запаси стають значно меншими. 24 Канал пропонує заготувати особливу закуску за рецептом порталу "На пенсії".
Рецепт маринованих кабачків
- Час: 1 година
- Порцій: 4 банки по 0,5 літра
Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 2 цибулі;
– 1 солодкий перець;
– головка часнику;
– 1 лавровий листок;
маринад:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі;
– 4 столові ложки цукру;
– 50 мілілітрів оцту;
– 1 чайна ложка чорного горошку;
– 3 горошини духмяного перцю;
– 30 грамів петрушки.
Приготування:
У каструлю наливаємо воду, додаємо всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Добре перемішуємо й ставимо на плиту.
Кабачки ретельно миємо та ріжемо кружальцями товщиною приблизно 1 сантиметр. Цибулю шаткуємо півкільцями, болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками, а зубчики часнику просто розділяємо.
Петрушку розриваємо руками на кілька частин.
Щойно маринад закипить, викладаємо в нього підготовлені кабачки, перець, цибулю, часник і зелень. Все добре перемішуємо й злегка притискаємо ложкою, щоб овочі повністю занурилися в рідину.
Накриваємо кришкою й чекаємо повторного закипання. Потім варимо овочі ще 2 хвилини.
Після цього викладаємо овочі шарами в стерильні банки. Зайвий маринад виливаємо назад у каструлю.
Знову доводимо маринад до кипіння, додаємо оцет і даємо йому ще раз закипіти. Знімаємо з вогню й одразу заливаємо банки гарячим маринадом.
Банки щільно закручуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру й залишаємо до повного охолодження за кімнатної температури.
Смачного!
Його точно варто заготувати на зиму: простий рецепт вина зі смородини.

