/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fb507bf7a394d67ef1092d859914925ac.jpg)
На Полтавщині виготовляють горохову крупу за інноваційною технологією
На Полтавщині виготовляють горохову крупу за інноваційною технологією
Запуск потужного заводу з переробки гороху YEDNIST’ FOOD відбувся у червні на Полтавщині.
Підприємство здатне переробляти 120 т гороху на добу, повідомляє у Facebook виробники обладнання для зернопереробної галузі OLIS.
Зазначається, що особливістю заводу стала впроваджена інноваційна технологія OLIS із виробництва нешліфованої горохової крупи без використання лущильно-шліфувальних машин.
«За зовнішнім виглядом отримана крупа значно відрізняється від крупи, виробленої за традиційною технологією. Гладка, глянцева поверхня зерен без слідів пошкоджень надає крупі покращеного товарного вигляду. Окрім цього, даний підхід обробки дозволив підвищити вихід готової продукції на 3–4% порівняно з традиційною технологією виробництва горохових круп», — уточнили в компанії.
І додали, що ключовою ланкою технологічного процесу є машина МРГ, розроблена фахівцями OLIS. Вона поєднує операції лущення та розколювання гороху без використання абразивного шліфування. Завдяки цьому мінімізуються втрати продукції у вигляді мучки та дробленки, а також зберігається цілісність насіннєвих частин.
За словами CEO YEDNIST’ GROUP Сергія Бакума, цей проєкт орієнтований здебільшого на експорт. Також для компанії це перший комплексний проєкт, де виробнича лінія повністю побудована на рішеннях одного виробника — української компанії OLIS.

