І смачно, і концептуально: галушки з картоплі на Івана Купала – їх готували ще наші предки
І смачно, і концептуально: галушки з картоплі на Івана Купала – їх готували ще наші предки

І смачно, і концептуально: галушки з картоплі на Івана Купала – їх готували ще наші предки

Галушки з картоплі – це одна з головних страв, яку наші предки готували на Івана Купала. Найкраще їх подавати з підсмаженою цибулькою, шкварками та сметаною, як вареники, розповідає 24 Канал.

Рецепт галушок з картоплі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 2 курячих яйця;
– 6 – 7 столові ложки борошна;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Зваріть картоплю в підсоленій воді до м’якості. Після варіння злийте всю рідину та розімніть картоплю до стану пюре.

  2. Залиште пюре охолонути, тоді додайте до нього яйця, борошно та дрібку меленого чорного перцю.

  3. Добре перемішайте всі інгредієнти й замісіть м’яке тісто. З тіста сформуйте невеликі галушки.

  4. Опустіть їх у каструлю з киплячою підсоленою водою та варіть приблизно 3 хвилини. Цього буде достатньо, щоби вони стали готовими.

  5. Подавайте з улюбленими додатками.

Смачного!

Щоб була не тільки смачна, а й безпечна: як обирати молоду картоплю.

Источник материала
loader
loader