Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну
Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну

Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну

Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну

Львівський кооператив «Стрийський ясь» уже майже 10 років займається вирощуванням і популяризацією однойменного сорту квасолі, яка є не лише гастрономічною візитівкою регіону, а й частиною локальної культурної спадщини.

44 одноосібники на своїх присадибних ділянках площею 20-30 соток культивують унікальний продукт народної селекції.

Стрийський Ясь має великі квасолини, маслянисто-солодкий смак і тонку шкірочку. Клімат у регіоні ідеально підходить для вирощування цієї квасолі: помірна вологість, сусідство з горами, мінеральні джерела та річкові потоки, що збагачують ґрунт поживними речовинами, надають сорту особливого смаку.

Та попри свою унікальність, Стрийський Ясь офіційно не зареєстрований. 

Источник материала
loader
loader