/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F5c8074b662862be6556ee161820fc2ad.jpg)
Від миття до калібрування: що потрібно знати про переробку фундука
Від миття до калібрування: що потрібно знати про переробку фундука
Компанія «Філберт» вирощує та переробляє фундук в Одеській області. Має 820 га під горіхами. Вибором обладнання для переробки фундука господарство займається вже протягом п’яти років, оскільки співпраця з українськими підприємствами не склалася.
«Відвідували фабрики в Туреччині, Італії, Чилі, Франції. Досліджували різні калібратори, сушарки, системи аспірації. В Україні сумна ситуація з обладнанням. Ми намагалися задіяти вітчизняних виробників, але ніхто не зміг надати якісне комплексне рішення. Існують проблеми — відсутність досвіду та знань, брак фахівців, здатних розробити це обладнання», — розповів керівник підприємства ТОВ «НВО «Філберт» Максим Шейко під час вебінару «Новітня епоха фундукових садів. Назустріч успіху».
