Насолоджуємося, поки є нагода: простий рецепт смачнющої спаржі – не треба її варити
Насолоджуємося, поки є нагода: простий рецепт смачнющої спаржі – не треба її варити

Насолоджуємося, поки є нагода: простий рецепт смачнющої спаржі – не треба її варити

Спаржа не тільки може похизуватися набором корисних властивостей, а й має репутацію ідеального гарніру до будь-якого мʼяса. Аби підкреслити її насичений смак, 24 Каналпропонує скористатися рецептом порталу Madame Vorger.

Рецепт спаржі

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 500 грамів зеленої спаржі;
– 2 пучки зеленої цибулі;
– 1 зубчик часнику;
– 1/2 бульйонного кубика;
– 1/2 склянки води (або стільки ж бульйону, щоб замінити кубик)
– 20 грамів вершкового масла;
– оливкова олія
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Видаліть жорсткі кінці спаржі та ретельно промийте її під проточною водою. Білу частину зеленої цибулі та часник наріжте тонкими скибочками. У сковороду влийте трохи олії, викладіть цибулю й часник, поставте на середній вогонь.
  2. Викладіть стебла спаржі в один шар так, щоб кожне торкалося дна сковороди. Посипте подрібненим бульйонним кубиком і додайте трохи води або готового бульйону. Накрийте кришкою та тушкуйте приблизно 5 хвилин.
  3. Тим часом дрібно наріжте зелену частину цибулі. Після п’яти хвилин готування додайте її до сковороди. Перемішайте вміст, при потребі долийте ще трохи рідини. Знову накрийте та готуйте ще 3 хвилини.
  4. Щоб перевірити готовність спаржі, проколіть її ножем – лезо повинно легко входити, але стебла мають залишатися злегка хрусткими. Додайте шматочок вершкового масла, посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте, щоб масло повністю розчинилося та покрило овочі.

Смачного!

Все дуже просто: як легко відрізнити ікру від підробки.

Источник материала
loader
loader