Яке борошно слід обирати для паски: це пояснення стане у пригоді всім
Яке борошно слід обирати для паски: це пояснення стане у пригоді всім

Яке борошно слід обирати для паски: це пояснення стане у пригоді всім

Від вибору борошна для паски залежить дуже багато. Як правильно обирати продукт та на які характеристики орієнтуватися – розповідає 24 Канал.

Яке борошно обирати для паски

Для здобного тіста найкраще підійде пшеничне борошно вищого сорту, оскільки воно має високий вміст клейковини, що забезпечує хорошу структуру та підйом тіста під час вистоювання і випікання. Оптимальним вважається борошно з вмістом клейковини від 10 до 12%. Дехто обирає перший сорт через вищий вміст клейковини, але це вже на ризик кожної господині.

Якісне борошно повинне мати приємний пшеничний аромат і злегка кремовий колір. Уникайте використання старого або зіпсованого продукту — протерміноване борошно може негативно вплинути на консистенцію тіста, зробити паску важкою або не дати їй піднятися.

Якісне борошно – запорука ідеального результату / Фото Freepik

Просіювання борошна перед замішуванням не тільки позбавляє його грудочок, а й насичує киснем, що додає тісту легкості. Також варто звертати увагу на виробника — обирайте перевірені марки з хорошою репутацією, які гарантують стабільну якість.

Аби досягти найкращого результату, важливо дотримуватись рецептури, використовувати інгредієнти кімнатної температури та давати тісту достатньо часу для підйому.

Великодній варіант "Шуби": святковий салат з оселедцем від Ектора.

Источник материала
loader
loader