Бразильський етанольний бум змінює глобальний ринок кукурудзи
Бразильський етанольний бум змінює глобальний ринок кукурудзи

Бразильський етанольний бум змінює глобальний ринок кукурудзи

Бразильський етанольний бум змінює глобальний ринок кукурудзи

Стрімке зростання виробництва етанолу з кукурудзи в Бразилії трансформує внутрішній ринок країни, різко збільшуючи внутрішнє споживання та потенційно обмежуючи експорт у майбутньому.

Про це свідчать дані Farmdoc daily, повідомляє AgWeb. 

Виробництво кукурудзяного етанолу в Бразилії зросло з 0,4 млн т у 2015–2016 роках до 18,4 млн т у 2024–2025 МР, що становить 15% національного обсягу виробництва кукурудзи. Наразі в країні працюють 25 заводів з виробництва кукурудзяного етанолу, ще 15 — у процесі будівництва.

Попит на етанол продовжує зростати. Уряд Бразилії розглядає можливість підвищення частки етанолу в бензині з 27 до 30%. 

При цьому очікується, що експорт кукурудзи зменшиться на 20% порівняно з піковим рівнем 2023 року. Це частково пов’язано зі зниженням попиту з боку Китаю, а також зі зростанням виробництва кукурудзи в США, Аргентині та Україні.

Бурхливий розвиток етанольного сектору в Бразилії, який базується на другому врожаї кукурудзи (safrinha), може зменшити обсяги експорту, що послабить конкуренцію для американської кукурудзи на світовому ринку та підтримає міжнародні ціни.

Источник материала
loader
loader