/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F18accce43c5d8076dba96f4d22106d38.jpg)
Паска буде кольору сонця: що додати у великодню випічку, щоб вона була жовтою
Є кілька способів, якими досвідчені господині надають пасці насиченого жовтого кольору. 24 Канал розповість про них, а яким скористатися – вирішуйте на свій смак.
Як зробити паску жовтою
Щоб тісто для паски мало приємний жовтий відтінок, дехто з господинь використовує не цілі яйця, а лише жовтки — так випічка набуває теплішого, насиченого кольору. Ще один спосіб — трохи підсолити жовтки, накрити їх харчовою плівкою і залишити в холодильнику на кілька годин або навіть на ніч. Завдяки такому "відпочинку" жовтки стають яскравішими, що, відповідно, відображається і на кольорі готового тіста. Після настоювання їх можна з’єднати з білками та додати до тіста.
Улюблена великодня випічка / Фото Freepik
До речі, якщо окремо збити білки та жовтки, тісто стане ніжнішим і більш повітряним. Для додаткового кольору та легкого вишуканого аромату можна скористатися шафраном — дрібку спеції залийте ромом, коньяком, горілкою або просто окропом і дайте настоятись кілька годин. Отриманий настій разом із шафраном додається в тісто вже після першого підйому, разом із сухофруктами, горіхами чи цукатами.
Ще одна альтернатива — куркума. Всього пів чайної ложки на 500 грамів борошна надасть тісту м’якого золотавого кольору. Найкраще додавати її в рідкі інгредієнти, добре перемішуючи, щоб фарбування було рівномірним і без плям.
Скільки варити великодні яйця: порада шефа.

