Японські виробники планують виготовляти удон та рамен в Україні
Японські виробники планують виготовляти удон та рамен в Україні

Японські виробники планують виготовляти удон та рамен в Україні

Японські харчовики розглядають відкриття заводу східної локшини в Україні

В Україні може з'явитися завод з виробництва удону та рамену, повідомляє 24 Канал із посиланням на міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Він розповів про це після зустрічі з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Сторони обговорили можливі напрями співробітництва в агросекторі та торгівлі. Йшлося, зокрема, про постачання української продукції в японські заклади громадського харчування.

До прикладу Zensho має 15 000 ресторанів по всьому світу, 10 000 з яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема овочі – картопля, капуста і цибуля,
– розповів Коваль.

Крім того, міністр розповів японським бізнесменам про потребу будівництва в Україні овочесховищ. Він наголосив, що через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача.

Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямках харчових технологій, розвитку м'ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів,
– зазначив міністр агрополітики.

Що таке рамен і удон

Це найвідоміші види азійської локшини, які подаються в гарячому бульйоні з різними начинками: від м'яса до морепродуктів. Рамен – м'якша та еластичніша локшина, удон – товста і пружна, відрізняється насиченим смаком та текстурою.
Теги по теме
Япония
Источник материала
loader
loader