/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F69%2F7132d5b0b05c6ae76a6977eaf19a9d3b.jpg)
Агро-Регіон скорочує класичний обробіток грунту на 60% в одному з кластерів
У Чернігівському кластері Групи компаній Агро-Регіон у агровиробничому сезоні-2025 структура посівів дозволить зменшити класичний обробіток на 60%, а мінімальний обробіток ґрунту, відповідно, збільшиться на 21%. Це зазначає виконавчий директор кластера Катерина Мороз, повідомила пресслужба компанії.
При цьому фахівець уточнює, що сівозміна на сезон передбачає збільшення площ під кукурудзою на 70%, що у 3 рази більше у порівняні з минулим роком, — до 5,9 тис. га.
«Минулого року збирання кукурудзи ми завершили ще в жовтні за рахунок як невеликої посівної площі, так і вдалих логістичних умов. Цього року спробуємо масштабувати досвід вже на збільшені обсяги», — додає К. Мороз.
Щодо інших культур, то в кластері додали площі на 16% під озимою пшеницею — 4,1 тис. га та під озимий ріпак на 11% — 2,6 тис. га. При цьому виконавчий директор Чернігівського кластера констатує, що збільшення озимих допомагає підрозділу розподілити навантаження весняного клину робіт, збирання та зберігання.
«Олійно-технічні культури цього року ми істотно зменшуємо: соняшник на 35% — до 2,9 тис. га та сою на 50% — до 1,8 тис. га», — резюмує К. Мороз.

