Потрібно враховувати всі нюанси: у якій воді краще варити яйця
Потрібно враховувати всі нюанси: у якій воді краще варити яйця

Потрібно враховувати всі нюанси: у якій воді краще варити яйця

На перший погляд, немає нічого простішого, ніж зварити яйця, проте багато людей все одно має з цим труднощі. Тому 24 Канал розповість про всі тонкощі процесу.

Холодна чи гаряча вода

Щоб яйця не тріскалися під час приготування та легко очищувалися, варто дотримуватися кількох важливих правил.

Існує два основних методи варіння яєць: у холодній та гарячій воді. Вибір залежить від температури зберігання продукту.

Якщо яйця були в холодильнику, кладіть їх у холодну воду. Якщо вони полежали при кімнатній температурі хоча б годину, краще використовувати гарячу воду.

Варіння яєць у холодній воді

Цей метод є найпоширенішим. Спочатку яйця потрібно добре промити, занурити в каструлю з холодною водою та поставити на середній вогонь.

Час приготування після закипання води:

  • Некруто – 2 хвилини, потім зменшити вогонь.
  • "В мішечок" – 4 хвилини.
  • Круто – 7 хвилин, зменшивши вогонь.

Варіння яєць у гарячій воді

Якщо яйця мають кімнатну температуру, їх можна занурювати у киплячу воду. Головне правило – не класти в окріп яйця прямо з холодильника, інакше вони можуть потріскатися.


Яйця можна варити і в холодній воді і в окропі / Фото Pexels

Час приготування:

  • Некруто – варити 1 хвилину, зняти з вогню та накрити кришкою на 4-5 хвилин.
  • "В мішечок" – варити 2 хвилини, зняти з вогню та накрити на 7 хвилин.
  • Круто – варити 4 хвилини на помірному вогні.

Щоб яйця легко очищувалися, після варіння обдайте їх холодною водою. Деякі господині перед варінням проколюють шкаралупу з тупого боку, щоб легше знімалася плівка. Додавання ложки солі у воду допоможе запобігти розтріскуванню шкаралупи.

Источник материала
loader
loader